I helgen meldte flere medier at direktør i Helse Sør-Øst Bente Mikkelsen har fått innvilget studiepermisjon for å delta på et lukrativt topplederkurs i Italia.

Fremskrittspartiet og flere andre reagerte på at styret i helseforetaket valgte å sende direktøren på det råflotte kurset i en tid der Helse Sør-Øst har pålagt Oslo Universitetssykehus å kutte 800 millioner kroner og fjerne 1000 årsverk.

I dag kom meldingen om at Mikkelsen, som gjennom hele helgen forsvarte studieoppholdet, nå likevel velger å bli hjemme. Det er åpenbart at det er noen som har kommet på jobb etter helgen og gitt direktøren noen gode og riktige råd.

Men hele saken har vist at både styret i helseforetaket og Mikkelsen har manglet magemål i saken. Det er bra at noen har gitt Mikkelsen råd om å bli hjemme. Likevel har ledelsen i helseforetaket fått noen virkelige riper i lakken.

Ingen glemmer at Mikkelsen på inn og utpust forsvarte kursopplegget i flere riksdekkende medier gjennom flere dager. Nå har altså noen bedt henne gjøre retrett. Flere har spekulert i om Mikkelsen var innvilget studieoppholdet for å ha mulighet til å komme seg videre fra jobben som direktør for landet største helseforetak.

Nå er spørsmålet om den samme direktøren kan leve med at noen ba henne om å holde seg hjemme.